Alina Sorescu Atelierul de Muzica
Alina Sorescu

Muzica

  Pe scenă şi în lumina reflectoarelor sunt aproape de când mă ştiu......adică de la 4 ani, când am început să cânt în grupul Mini-Song, condus pe atunci de regretatul Ioan Luchian Mihalea. Dar ca solistă am debutat în anul 1994, la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret, organizat la Palatul Naţional al Copiilor, unde am obţinut locul 1.

  Mult timp principala mea carte de vizită a fost participarea la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 1996, cântând în cadrul spectacolului închidere Viaţă de român; şansa de a prezenta festivalul în 2008 a fost o reeditare a sentimentului înălţător pe care ţi-l oferă evenimentul de la Braşov.

  Pana acum am efectuat turnee în Olanda, Belgia, Franţa, Germania, Austria, Italia, Spania şi am urmat cursurile şcolii Populare de Artă (clasa prof. Viorela Filip).

Discografie:

  • 1997 - Voi fi o stea
  • 2000 - Alina
  • 2001 - În faţa ta
  • 2002 - Vrei altceva
  • 2004 - În al 9-lea cer

Premii obţinute:

  • 1994 - locul I la Festivalul de Muzică pentru Copii (la debut) - Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti
  • 1996 - locul I la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret
  • 2000 - revelatia anului în muzica dance
  • 2001 - nominalizare premii Bravo Otto, best teen pop
  • 2002 - nominalizare premiile MTV Video Awards România best female video
  • 2002 - locul 8 la selectia natională pentru Eurovision
  • 2003 - nominalizare premiile MTV Music Awards România best female video
  • 2006 - premiul Radiodifuziunii Române, Mamaia 2006

  Cel de-al şaselea album e gata, urmând să apară cât de curând.

Urmareste-ma pe Facebook